Köp- och leveransvillkor

Dessa allmänna villkor gäller för dina köp på, och din användning av, webbsidorna biljardexperten.se, ttex.se och butterfly-store.se. Villkoren utgör ett avtal mellan dig och Biljardexperten i Stockholm AB, org. nr 556324-6171, Fogdevägen 2, SE-183 64 Täby (hädanefter ”Biljardexperten” eller ”vi”). Genom att göra köp ifrån och använda denna webbsida så förbinder du dig till följande villkor. Vi ber dig därför att noga läsa igenom villkoren före du använder vår sida.

SÄKERHET OCH TRYGGHET
Det är tryggt att handla hos oss. Biljardexperten har mer än 40 års branschvana. För att göra dina köp hos oss så enkelt som möjligt lägger vi stor vikt på att utveckla vår hemsidaoch kundservice. Skulle du få problem med något du köpt hos oss behandlar vi reklamations- och returärenden så fort som möjligt både per telefon och e-post.

Vi jobbar kontinuerligt för att du som kund ska få bästa möjliga service före, under och efter ditt köp hos oss.

På Biljardexpertens hemsida använder vi krypterad dataöverföring. Betalnings -och personuppgifter sker genom säkra sidor på nätet. Vi har samarbete med Klarna och Paypal för att kunna erbjuda dig en så snabb och säker betalningsprocesssom möjligt. All känslig kreditkortsinformation som du skickar krypteras omgående så att ingen mer än du kan se informationen.

BESTÄLLNINGAR
Din beställning utgör en begäran om att köpa viss(a) produkt(er) från Biljardexperten. När du lagt din beställning får du ett e-postmeddelande i vilken vi bekräftar mottagandet av din beställning. Denna bekräftelse innebär inte att din beställning har accepterats. Samtliga beställningar är föremål för Biljardexpertens godkännande och i mån av tillgång. Biljardexperten kommer att skicka ett e-postmeddelande som bekräftar att produkten har skickats till dig (Leveransinformation). Avtalet mellan dig och Biljardexperten sluts när Biljardexperten skickar Leveransinformationen. 

Beställningar kan endast göras av personer som är 18 år eller äldre och som inte står under förmyndarskap. Beställningar som görs i någon annans namn utan dennes samtycke kommer att polisanmälas. Detsamma gäller eventuella beställningar där Biljardexperten misstänker brott. Biljardexperten förbehåller sig rätten att ändra eller korrigera priser på erlagda beställningar. Detta i de fall ett angivet pris för en vara är uppenbart felaktigt så kan Biljardexperten avbryta köpet och om kunden har betalat för produkten ska Biljardexperten återbetala pengarna till kunden.

Biljardexperten reserverar sig för slutförsäljning av produkter, eventuella prisfel, lagerdifferenser, tekniska problem, ändringar av specifikationer och eventuella typografiska fel på vår sida. 

PRISER
Alla priser som du ser på Biljardexpertens webbsidor är angivna i svenska kronor inklusive moms. Priserna anges exklusive frakt- och ev. betalningsavgifter.

BETALNINGSALTERNATIV

Faktura
Privatpersoner/företag genom Klarna (generellt sett 14 dagar netto).
Kommuner (30 dagar netto).
Företag (15 dagar netto efter sedvanlig kreditprövning).

Kortbetalningar
Vi accepterar betal- och kreditkort från Visa, MasterCard och American Express. Ingen extra kortavgift tillkommer. Våra kreditkortsbetalningar hanteras av våra betalningspartners Klarna och Paypal.

Direktbetalning via internetbank
För närvarande erbjuder vi dig direktbetalning genom internetbank via vår partner Klarna.

Konto 
Med Klarnas konto samlas dina köp under en månad på en faktura som kommer i slutet av följande månad. 

LEVERANSSÄTT
Leveranser i Sverige görs i första hand i samarbete med Postnord och DHL. Andra leveranssätt kan komma att användas beroende på volym och leveransadress.

PostNord MyPack
Din beställning skickas till ditt närmaste PostNord ombud. Du får en avisering antingen genom en avi i din brevlåda eller genom ett SMS till din mobil för avhämtning av ditt paket. Vid uthämtning av din försändelse ska giltig ID-handling uppvisas.

DHL Servicepoint
Din beställning skickas till ditt närmaste DHL Servicepoint. Du får en avisering antingen genom en avi i din brevlåda eller genom ett SMS till din mobil för avhämtning av ditt paket. Vid uthämtning av din försändelse ska giltig ID-handling uppvisas.

DHL Hemleverans
För varor som väger 20 kg och mer eller på grund av sin storlek inte kan skickas till ditt postkontor erbjuds hemleverans. Avisering vid hemleverans sker per telefon. Med hemleverans avses vanligen leverans till adressens första port eller tomtgräns.

Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på fraktföretaget.

SKADOR PÅ PAKET OCH EJ UTHÄMTADE PAKET
För paket som du som kund inte löser ut inom 7 dagar och återsänds till Biljardexperten debiterar vi dig 400 kr (SEK) för administration, frakt, returfrakt och hantering. Outlösta paket omfattas inte av ångerrätten.

Upptäcker du skador på paketet skall du omedelbart, dock senast inom 7 dagar, anmäla detta till transportören och göra en skadeanmälan. Hämta inte ut eller ta emot ett skadat paket!

Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till transportföretagets hantering, skall du kontakta dem och göra en skadeanmälan. Om eventuell tvist med posten eller transportföretaget inte kan lösas, tar du kontakt med oss. 

ÅNGERRÄTT OCH BYTE AV VARA
Från det att du mottagit din order gäller din ångerrätt i 14 dagar. Du har rätt att returnera enstaka varor eller hela ordern om du inte skulle vara nöjd. Tänk på att varan eller ordern inklusive dess originalförpackning skall skickas tillbaka till oss i säljbart skick. Det är du som kund som står för returfrakten vid åberopande av ångerrätt. Notera också att du som kund har det ekonomiska ansvaret för att returen kommer fram till oss.

Återbetalning kommer att ske utan onödigt dröjsmål och i vilket fall som helst senast 14 dagar från och med den dag då vi mottagit varan i retur. Vi kommer att använda samma betalningsmedel för återbetalningen som du själv har använt för den inledande affärshändelsen, om du inte uttryckligen kommit överens med oss om något annat. 

Varor som är specialtillverkade efter konsumentens anvisningar är exkluderade ångerrätten. Detta gäller t.ex. bordtennisracket monterat efter kundens önskemål, biljardbord med specifika tillval så som duk etc.

Du som konsumenten har rätt att undersöka varan för att se vad den har för egenskaper och funktion. Det kan t.ex. handla om att plocka ur kläder eller skor ur orginalförpackningen för att prova dem på men du behöver inte testa att använda kläder eller skor i ditt utövande.

Vi anser att du heller inte behöver testspela en racket eller ta bort plasten på handtaget för att undersöka den. Skulle du göra det eller på annat sätt använda en vara på ett sätt som inte är nödvändigt och som är köpt hos oss har vi som säljare rätt till en skälig värdeminskning enligt lagen om distansavtal. Beroende på produkt kan värdeminskningen vara betydande då den är använd vid utövandet.

Vi tillämpar endast öppet köp. Vid byte lägger du en ny order på önskad storlek/produkt. På så sätt minskar risken för att produkten hinner bli slutsåld i mellantiden och du mottar även din nya produkt betydligt snabbare. Ordern som skall bytas sänder du i retur. Beloppet för den returnerade ordern återbetalas när returen är mottagen och färdigbehandlad. Det är du som kund som står för returfrakten vid byte av vara. Notera också att du som kund har det ekonomiska ansvaret för att returen kommer fram till oss.

Innan ni returnerar varan kontaktar ni oss via mail på info@biljardexperten.se eller på telefon 08-508 804 00. Var noga med att bifoga ditt kundnummer och fakturanummer med returnerad försändelsen. 

Brev och paket skickas till:
Biljardexperten AB
Box 37
183 21 Täby

Bord skickas till:
Biljardexperten AB
Fogdevägen 2
183 64 Täby

GARANTI OCH REKLAMATIONSRÄTT
Biljardexperten säljer alla produkter med 3 års reklamationsrätt enligt Konsumentköplagen. Produktgarantin täcker endast ursprungliga fabrikationsfel, d.v.s. fel som fanns i produkten vid leverans. Fabrikationsfel skall konstateras av Biljardexperten, varpå kunden erhåller fri reparation alternativt ny produkt. Produktgarantin gäller inte då Biljardexperten ej kan hitta något fel på produkten eller då kunden har orsakat skadan själv. Produktgarantin gäller ej vid handhavandefel, felinställd produkt eller fel som uppstår vid eller efter egen förändring av produktens funktion och utseende, såsom ombyggnation, uppgradering eller annan konfigurering av produkten. Kundens faktura eller kvittens gäller som garantibevis. Skulle du få en defekt eller fellevererad vara ber vi dig att kontakta vår kundservice innan du skickar tillbaka varan/varorna via mail på info@biljardexperten.se eller på telefon 08-508 804 00.

ÄGANDERÄTT
Alla varor förblir Biljardexpertens egendom tills full betalning är erlagd.

PERSONUPPGIFTER
I samband med att du beställer varor från oss godkänner du att vi lagrar och använder din personuppgifter. Personuppgiftsansvarig är Biljardexperten i Stockholm AB (org. nr. 556324-6171). All behandling av personuppgifter sker i enlighet med dataskyddsförordningen. Detta innebär att vi endast lagrar personuppgifter som behövs för att vi ska kunna leverera de produkter du köpt och för att ge dig bästa möjliga service. E-post som skickas till oss kommer t.ex. att lagras för att lättare kunna följa upp ärenden och ge dig som kund en hög servicenivå. Personuppgifterna sparas så länge de behövs för upprätthållandet av vår service gentemot dig eller så länge det krävs enligt lag, därefter raderas de.

För att kunna fullfölja köp och leveranser av beställda varor är det nödvändigt att personuppgifter delas med vissa externa samarbetspartners. Dessa samarbetspartners kan vara fraktbolag och/eller företag som hanterar betalningar, t.ex. din bank eller Klarna.

Dina personuppgifter kan komma att användas för marknadsföring från Biljardexperten i form av t.ex. utskick av nyhetsbrev via e-post. Inga uppgifter kommer att säljas vidare. Du har rätt att få tillgång till de uppgifter vi har registrerat om dig, få uppgifterna raderade (i vissa fall), överförda till annan leverantör eller få felaktig information korrigerad, du har även rätt att få behandling av personuppgifter avsedda för direkt marknadsföring avbruten.

Klarnas betalningsalternativ

Tillsammans med Klarna Bank AB (publ), Sveavägen 46, 111 34 Stockholm, Sweden, erbjuder vi följande betalningsalternativ där betalningen görs direkt till Klarna:

  • Betala inom 14 dagar: Betalningstid är 14 dagar från avsändandet av varorna. Villkoren för betala inom 14 dagar finner du här.
  • Konto: Klarna Konto är en kontokredit som tillhandahålls av Klarna och som ger kredittagaren möjlighet att delbetala sina köp månadsvis med minst 1/24 (minimum 50 SEK) av totala utnyttjade kreditbeloppet eller i enlighet med de i kassan godkända villkoren. För mer information om Klarna Konto inklusive allmänna villkor och Standardiserad Europeisk konsumentkreditinformation finner du här.
  • Betala Direkt: Automatisk dragning från ditt bankkonto: baseras på autogiro och ditt konto debiteras ca två bankdagar efter köpet genomförts eller att varan skickats. Villkoren för användande av autogiro finner du här.
  • Banköverföring: Ditt konto debiteras omedelbart efter att beställningen har lagts.

Du hittar mer information om Klarna här och kan läsa deras användarvillkor här.

För att kunna erbjuda en uppsättning av olika betalningsalternativ behöver vi dela dina person-, kontakt- och orderuppgifter med leverantören av respektive betaltjänst. Vi rekommenderar dig att läsa vår sekretesspolicy [LINK].

Användningen av dessa uppgifter regleras i enlighet med gällande dataskyddslag och Klarnas sekretesspolicy.